basic recipe Kombucha

  • 160 gram suiker combinaties van verschillende suiker kan ook
  •  60 gram honing
  • 5 gram groene chinese thee
  • 5 gram zwarte thee
  • maak de weckpot waarin je gaat brouwen schoon met kokend water
  • zet de thee
  • los de suiker hierin op voordat hij afkoeld
  • laat de thee afkoelen tot minmaal 40 a 50 graden
  • op twee liter thee voeg je minimaal een glas gebrouwen KombouchaDrank toe
  • voeg je KombouchaZwam toe

Sluit de glazen pot met het basisrecept af met een katoenen doek en zet hem op een tochtvrije donkere plek met een temperatuur tussen de 20 en 24 graden. Nooit in de zon en niet verplaatsen. De KombouchaZwam drijft in het begin vaak nog bovenin de pot. Na een paar dagen zakt hij schuin, of naar de bodem. De ruimte boven op je drank wordt na een paar dagen troebel, er lijkt dan een vliesje op te liggen. Uiteindelijk wordt dit een nieuwe dochterzwam. Na 14 dagen is je drank klaar. Oogst je en filter deze. Bewaar de KombouchaZwam in een deel van de drank voor een volgende keer. De geoogste drank kan je zo drinken of net als met WaterKefir wegzetten voor een tweede fermetatie met fruit of kruiden.

Leave a Reply

Required fields are marked *.