[:nl]Fermenteren 14 Mei[:en]Fermenting Workshop, 14 Mei[:]

| Geen reacties

[:nl]Aanstaande 14 Mei is er weer een Kefir workshop. In deze leer je de basis van het fermenteren. We starten met een presentatie en een proefronde met allerlei lekkere gefermenteerde producten. Van MelkKefir tot zuurkool. Ondertussen wordt er door Rhea’s Veda een heerlijke lunch bereid.
Rhea’s Veda hanteert de Ayurvedische keuken en zal ons tijdens de lunch uitleggen waarom de zure smaak een speciale plaats heeft in deze filosofie en waarom zij deze in de gerechten heeft verwerkt.

Na de lunch stropen we de mouwen op en gaan we zelf aan de slag. We maken zelf een pot zuurkool en een pot kimchi. Want zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst! Je krijgt je eerste basis gereedschap om de klus te klaren: een koolstamper, twee weckpotten en een startersgids met recepten.

✔ Wat is fermenteren?
✔ Welk zout gebruik je?
✔ Welke groenten gebruik je?
✔ Er is natuurlijk van alles te proeven.
✔ Hoe lang duurt het?
✔ En niet te vergeten: wat kan er mis gaan?
✔ Augustanakerk 10:30 – 14:30

De workshop duurt 4 uur en kost €60,- p/p. Je gaat naar huis met twee weckpotten gevuld met je eerste zelf gefermenteerde groente, een koolstamper en een starters gids met recepten.

Stuur een mail naar kefirworkshop@gmail.com om je aan te melden. Met een aanbetaling van €25,- garandeer jij jouw plekje bij de workshop.

14 Mei
10:30 tot 14:30

Augustana Kerk
Erasmusgracht 24
(Bos en Lommer)[:en]Upcoming May 14, is a workshop Water Kefir. You will learn the basics of fermentation. After a presentation we taste samples of all sorts of delicious fermented products. From MelkKefir to sauerkraut. Meanwhile Rhea’s Veda is preparing a delicious lunch.
Rhea’s Veda uses Ayurvedic cuisine and will explain to us over lunch why the sour taste has a special place in this philosophy and why she used it in the dish.

After lunch we go to work ourselves. We prepare pot of sauerkraut and kimchi. For homemade of course, is the best! You get your first basic tools to do the job: a ferment masher, two jars and a Getting Started guide with recipes.

✔ What is fermentation?
✔ What salt do you use?
✔ What vegetables do you use?
✔ We taste lots of samples.
✔ How long does it take?
✔ And… what could go wrong?
✔ Augustanakerk 10:30 to 14:30

The workshop takes 4 hours and costs € 60, – p/p. You go home with two jars filled with your first self-fermented sauerkraut and kimchi, a ferment masher and a Getting Started guide with recipes.

Please email kefirworkshop@gmail.com to register. With a deposit of € 25, – you can guarantee your place at the workshop.

14 Mei
10:30 tot 14:30

Augustana Kerk
Erasmusgracht 24
(Bos en Lommer)[:]

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.