[:nl]KefirWorkshops[:en]Wat is Kefir[:]

[:nl]KefirWorkshops verzorgd workshops en catering rondom gefermenteerde voeding. Van Melk kefir tot een gefermenteerd borrelhapje.

Jolanda Mulder stelt zich voor:
Naast mijn werkzaamheden als grafisch vormgever bij Beeldpunt ben ik het liefste bezig met gezonde voeding. Dat uit zich in KefirWorkshops. Kefir workshops geeft laagdrempelige workshops over pro-biotische voeding en verzorgd vegetarische gezonde catering.

Ik initieer en participeer in sociale projecten:
Avond4maal Gezonde maaltijden voorafgaand de avondvierdaagse Westerpark. Een samenwerking met Inge Slothouber, Het Natuurtalent en Rhea Labree, Rhea’s Veda.
Kookles “Lekker leven met gezonde voeding”  Samen met Rhea’s Veda heb ik kookles modules ontwikkeld. Onze missie hierbij is om mensen met plezier gezonder te laten eten en bewustzijn te creëren over gezonde voeding in het algemeen. Aanvullend geven we handvaten om deze nieuwe vaardigheid verder te ontwikkelen.
Westerparkschoon Organisatie en deelname aan het schoner maken van het park en de buurt.
Westerparkbewoners Beheer over de Facebook pagina.

 [:en]

Kefir is een korrel of ‘roosje’ waarmee je gesuikerd water respectievelijk melk kunt fermenteren. Het is een samenleving tussen schimmel en bacterie. Melk en WaterKefir worden als twee verschillende producten gebruikt. De drank die je maakt met deze korrels is een natuurlijke probiotica bron.

Er gaan veel verschillende verhalen op internet rond die claimen de herkomst te kennen. Voor de MelkKefir is dat hoogst waarschijnlijk wel de Kaukasus. De herkomst van WaterKefir korrels is iets onduidelijker. Variërend van Japanse kristallen (Tibi) of uit een Mexicaanse cactus… er zouden zelfs verwijzingen gevonden zijn in oude Egyptische geschriften?

[:]

Reacties zijn gesloten.