Workshop Fermenteren 20 maart

| Geen reacties

In deze workshop laat ik de basis van het fermenteren zien. We starten met een presentatie en een proefronde met allerlei lekker gefermenteerde producten. Van MelkKefir tot zuurkool. Kimchi tot tempé. Ondertussen wordt er door Rhea’s Veda een heerlijke lunch bereid.
Rhea’s Veda hanteert de Ayurvedische keuken en zal ons tijdens de lunch uitleggen waarom de zure smaak een speciale plaats heeft in deze filosofie en waarom zij deze in de gerechten heeft verwerkt.

Na de lunch stropen we de mouwen op en gaan we zelf aan de slag. We maken zelf een pot zuurkool en een pot kimchi. Want zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst! Je krijgt je eerste basis gereedschap om de klus te klaren: een koolstamper, twee weckpotten en een startersgids met recepten.

✔ Wat is fermenteren?
✔ Welk zout gebruik je?
Welke groenten gebruik je?
✔ Er is natuurlijk van alles te proeven.
✔ Hoe lang duurt het?
✔ En niet te vergeten: wat kan er mis gaan?
✔ Augustanakerk 10:30 – 14:30

De workshop duurt 4 uur en kost €60,- p/p. Je gaat naar huis met twee weckpotten gevuld met je eerste zelf gefermenteerde groente, een koolstamper en een startersgids met recepten.

Stuur een mail naar kefirworkshop@gmail.com om je aan te melden. Met een aanbetaling van €25,- garandeer jij jouw plekje bij de workshop.

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.